Als je weet dat een lustrum een periode van vijf jaar is en je weet dat een blues een schema is van 12 maten, dan weet je dat we met Bluestrum verwijzen naar ons twaalfjarig bestaan.

We beginnen ons concert dan ook met het nummer 1 uit onze kaft. Daarna spelen we afwisselend nieuw en oud materiaal. Benieuwd of je de herinneringen eruit haalt.

Tot 30 januari!

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

A Night with Duke Ellington

Met als gastsolist Matthias Heyman, contrabas

   7 december 2015 - Jazz Club Houtum Street - Kasterlee - 21uur   

In het kader van zijn doctoraatsonderzoek speelt Matthias Heyman een select aantal uitvoeringen van de muziek van Duke Ellington uit het begin van de jaren '40, een periode die bekend staat als de

" target="_blank" rel="noopener noreferrer">Jack The Bear, komt het contrabasspel van Jimmie Blanton (1918-1942) sterk op de voorgrond, een unicum in deze periode. Deze jonggestorven contrabassist wordt beschouwd als één van de belangrijkste bassisten uit de jazzgeschiedenis, maar ondanks zijn legendarische status en de prachtige stukken die Ellington voor hem schreef, wordt dit repertoire slechts zelden uitgevoerd.

 Semique Jazz Orchestra in concert

woensdag 16 november 2016Who's Blue

Aanvang: 20u16

Plaats: Fanfarelokaal Kapelaniestraat Hulshout


Na een uitstap naar de muziek van Duke Ellington, keren we op woensdag 16 november terug naar Count Basie. Met de componist/arrangeur Sammy Nestico op kop brengen we een groot aantal nummers die door Count Basie gebracht werden. Met composities van Oliver Nelson en Benny Carter blijven we bij de Basie-stijl en die wisselen we stijlvol af met werk van Gordon Goodwin, Jef Jarvis,... tot werk van eigen bodem van Dieter Limbourg.

Je hoeft niet te reserveren, maar als je op voorhand je kaarten wil betalen is dat wel eens zo handig aan de kassa. Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.voor 14 november.

Tot dan